2016

Albanian Culture TV merr në intervist muzikantin Shkëlzen Doli, te koncerti i Shenjtërimit të Nënë Terezës.

Gazetare: Mimoza Dajçi

Shkëlzen Doli ka lindur me 9 gusht 1971 në Elbasan, Shqipëri, dhe u rrit në Gjakovë, Kosovë. Në vitin 1980 filloi të luante violinë. Nga viti 1987 deri në vitin 1991, ai studioi në shkollën muzikore në Novi Sad nën drejtimit të Ewgenia Tschugueva. Që nga viti 1995, Shkëlzeni loz me Orkestrën Filarmonike të Vjenës.

Albanian Culture TV merr në intervist sopranon Inva Mula, te koncerti i Shenjtërimit të Nënë Terezës.

Inva Mula, e lindur me 27 qershor 1963, është një soprano opera lirike shqiptare. Ajo filloi karrierën e sopranos në një moshë shumë të hershme. Babai i saj (Avni Mula) dhe nëna (Nina Mula) ishin gjithashtu këngëtarë opera.

Albanian Culture TV merr në intervist sopranon Ermonela Jaho, te koncerti i Shenjtërimit të Nënë Terezës.

Gazetare: Mimoza Dajçi

Ermonela filloi të studionte këngën në moshën gjashtë vjeçare. Pas përfundimit të studimeve në Liceu Artistik "Jordan Misja" në Tiranë në vitin 1992 për të kënduar, ajo u pranua në Akademinë e Arteve në Tiranë, ku ajo studioi për një vit. Pasi fitoi një konkurs të organizuar nga sopranisti italian Katia Ricciarelli në Shqipëri, ajo u transferua në Itali në vitin 1993, ku studioi për një vit në Akademinë e Mantovës.

Albanian Culture TV merr në intervist Tenorin Ramë Lahaj, te koncerti i Shenjtërimit të Nënë Terezës.

Ramë Lahaj ka lindur dhe rritur në Istog, Kosovë në një familje jo-muzikore. Me përkushtim të madh, dashuri dhe përpjekje për të arritur ëndrrën e tij të madhe, ai është tani ndër ata që kanë lulëzuar në arenën ndërkombëtare të operës. Për dikë që pretendon të shkëlqejë në muzikë profesionale, ai nuk kishte interes në këtë fushëderi në moshën 21-vjeçare. Në vitin 2014 i u dha mundësi të arrinte të drejtën e studimit në Akademinë e Arteve në Tiranë. Ai u diplomua si një student nderi i gjeneratës së vitit 2008.

Albanian Culture TV merr në intervist Sopranon Elbenita Kajtazi, te koncerti i Shenjtërimit të Nënë Terezës.

Gazetare: Mimoza Dajçi

Sopranja e re Elbenita Kajtazi, një vendase e Mitrovicës, Kosovë, ka performuar në disa prej shtëpive më të rëndësishme të operës në Evropë. Elbenita është diplomuar në Universitetin e Prishtinës dhe është dhënë kontrata e saj e parë me Orkestrën Filarmonike të Kosovës në vitin 2009.